1: | Ei loskloppen
met de garde. |
2: | Kipfilet licht zouten en peperen. |
3: |
Kipfilet door de bloem halen. |
Myoteren is het op laag vuur verhitten van specerijen met heel weinig olie of boter in een pan zonder deksel. Het myoteren heeft tot doel de smaak te verhogen en de structuur van specerijen te verbeteren waardoor ze beter oplossen.
[Sluiten]
|
|
4: | Kipfilet door
losgeklopt ei halen. |
Een roux bestaat meestal uit roomboter en bloem in een verhouding 5:6. Roux is een bindmiddel voor het vocht dat wordt toegevoegd.
[Sluiten]
|
|
5: | Kipfilet door de
paneermeel halen. |
6: | Garnituur
Kipschnitzel maken:
- schijfje citroen, daarop plakje tomaat, en takje peterselie. |
7: | Vlak voor het
doorgeven de kipschnitzel bakken in de hete boter. |
8: | De Schnitzels op
een schaal leggen, en de garnituur erop leggen. |